Maissikakut supersiemenillä

FRIGGS Supersiemen-maissikakut ovat ihanan ohuita ja maukkaita maissikakkuja, jotka sisältävät huolella valittuja siemeniä (chia, pellava, hamppu) sekä muita luonnonmukaisia ainesosia. Maissi on gluteeniton, sisältää runsaasti ravintokuitua ja B-vitamiinia. Siksi uudet, ohuet Supersiemen-kakut ovat erittäin rapeita ja hyviä ja sopivat niin kevyeksi välipalaksi arkeen kuin myös herkkupäällisillä juhlaankin. Uutuutena supersiemen maissikakkujen valikoimassa ovat Merisuola maissikakut ja Kvinoa & Pellavansiemenet & Merisuola. Nämä uutuusmaissikakut ovat aavistuksen paksumpia kuin supersiemen maissikakut, mutta edelleen maittavan rapeita ja sopivat niin arkeen kuin herkutteluunkin.

Tiesitkö tämän hampunsiemenistä?

Hampunsiemenet ovat täysipainoista ja luontaisesti gluteenitonta ravintoa. Hampunsiemenet sisältävät 33 % moni-tyydyttymätöntä rasvaa. Rasvahappokoostumus on erinomainen; omega-3, -6- ja 9-happojen lisäksi se sisältää harvinaista ja erittäin terveellistä gammalinoleenihappoa (GLA). 

Tiesitkö tämän pellavansiemenistä?

Pellavansiemenet yhdistetään ensisijaisesti vatsan hyvinvointiin ja kuidun lähteeksi. Muiden hyvien ominaisuuksien lisäksi pellava on myös terveellisten rasvahappojen lähde. Pellavansiemenet sisältävät runsaasti öljyä ja niistä jopa 30 % on rasvaa. Tästä rasvasta on kuitenkin 93 % tyydyttymätöntä eli pehmeää, terveydelle edullista rasvaa.

Tiesitkö tämän chian siemenistä?

Chian siemenen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn omega-3-pitoisuus, jota on runsaasti enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä ja siemenissä. Toinen hieno ominaisuus on sen sisältämät merkittävät määrät kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki. Chia-siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia.

Tiesitkö tämän Amarantinsiemenistä?

Amarantti on gluteeniton ja erittäin ravinteikas ruoanlaitossa hirssin tapaan käytettävä kasvi. Amarantti on kotoisin Väli-Amerikasta. Amarantti omaa ainutkertaisen ravintoainekoostumuksen ja erityisesti korkean biologisen arvon omaavan valkuaisen. Tästä syystä amarantti on kiinnostava vaihtoehto myös nykypäivän ravitsemuksessa mm kasvissyöjille, urheilijoille, lapsille. Lisäksi amarantti sisältää enemmän kalsiumia ja rautaa kuin useat viljalajit. Amarantin kalsiumpitoisuus ylittää jopa maidon vastaavan arvon. Amarantin maku on pähkinäinen.