Lisätietoja

Lihasten ja ihon parhaaksi!

Iän myötä lihasten karnosiinipitoisuus alenee, jolloin lihaskunto ja kestävyys sekä ihon kimmoisuus heikkenevät. Karnosiini pidentää solujen tervettä elinaikaa.

Karnosiini kuuluu yhdisteisiin jotka puskuroivat lihassolujen sisäistä pH-arvoa. Tällöin lihassolujen sisäinen pH-luku säilyy pitempään suoritusta tukevana rasituksen aikana syntyneen maitohapon pH-lukua laskevasta vaikutuksesta huolimatta. Lihasten korkea karnosiinitaso korreloi lihasten kestävyyskyvyn kanssa.

Tri Tolosen Carnosin on ollut markkinoilla vuodesta 2003. Sen ainutlaatuisen valmistusmenetelmän, mikrokapseloinnin ansiosta, tabletti kestää vatsahappoja muita valmisteita paremmin ja imeytyy tehokkaasti oikeassa paikassa. Tabletin vaikutus kestää myös tavallisia valmisteita pidempään.

Karnosiinin historia alkaa jo vuodesta 1900, jolloin venäläiset tiedemiehet eristivät tämän valkuisaineen lihaksesta. Aineen nimikin viittaa lihaan, carneen. Vuonna 1938 havaittiin että karnosiini ja sen sukulaisaine anseriini ovat ihanteellisia aineita lihakseen kertyvän maitohapon puskureita, siis suojaavat lihaksen rasittumista urheilusuosituksen aikana.Noin 40 % nopeiden lihassyiden puskurikapasiteetista johtuu näiden kahden peptidin vaikutuksesta.Vuonna 1953 venäläinen fysiologi S.E. Severin osoitti, että karnosiini puskuroi lihastyön tuottamaa maitohappoa ja pitää kuormittuneen lihaksen pHn lähes neutraalina. Karnosiinin puutteessa taas lihaksen pH laskee ja lihas väsyy.